3 verschillende rubs voor barbecuevlees

Jeroen Hazebroek maakt 3 verschillende rubs uit zijn kookboek ‘Hete rook!”9789059567504_front

Ingrediƫnten:
basisrub voor rood:
2 el zwarte peper
1 el grove zeezoutvlokken
2 el paprikapoeder
2 el rietsuiker

basisrub voor wit:
2 el versgemalen zwarte peper
2 el grove zeezoutvlokken
2 tl knoflookpoeder
2 el rietsuiker

Porkrub:
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl laos

Kiprub:
1 tl gemalen foelie
1 tl gemberpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemalen citroengras

Mediterrane rub:
Rozemarijn
tijm
salie
uienpoeder
selderij

Bereiding:
Basisrub:

  • Maak als eerst de basisrub.
  • Voeg hiervoor de zwarte peper, grove zeezoutvlokken en het rietsuiker samen.

Witte rub:
Maak als eerst de basisrub.

  • Voeg voor de witte rub knoflookpoeder toe.

Rode rub:

  • Maak als eerst de basisrub.
  • Voeg voor de rode rub de paprikapoeder toe.

Porkrub:

  • Maak als eerst de basisrub.
  • Voeg voor de porkrub de koriander, komijnzaad en laos toe.

Kip rub:

  • Maak als eerst de basisrub.
  • Voeg voor de kiprub foelie, citroengras, gember en wat knoflookpoeder toe.

Mediterrane rub:

  • Maak als eerst de basisrub.
  • Voeg voor de mediterrane rub rozemarijn, tijm, salie, uienpoeder en selderij toe.