Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

De keuken

De 6 voordelen van koken op inductie
Op het gebied van kookplaten zijn er meer wegen die naar Rome leiden. Veel mensen kiezen nog voor het traditionele en bekende koken op gas. Maar elektrisch koken, en dan vooral inductiekoken, wint de laatste jaren behoorlijk aan populariteit.

Dat dat zo is heeft onder andere te maken met factoren als gemak en veiligheid, maar ook met een groeiende milieubewustheid. Bovendien komen er steeds meer berichten dat de overheid koken op gas langzaamaan uit de Nederlandse keuken wil laten verdwijnen vanwege het milieu. Wij hebben daarom alvast zes voordelen van inductiekoken voor je op een rijtje gezet.  

1. Een veilige manier van koken
Inductiekoken is de meest veilige manier van koken. Er komt immers geen vuur aan te pas. Daarnaast werkt inductie met een intelligente manier van verwarmen. De inductiekookplaat verwarmt alleen de plek waar je pan of bijvoorbeeld braadslede staat. Zodra deze van de plaat worden gehaald, schakelt de kookplaat vanzelf uit en kan je je er niet aan verbranden. Veiliger kan haast niet.  

2. Boosterfunctie voor snel koken
Vrijwel alle inductiekookplaten beschikken over de boosterfunctie. Dat betekent dat je het vermogen van twee kookplaten samen kunt voegen, zodat verhitting tot wel 30% sneller gaat. De kooktijd van bijvoorbeeld je pasta vermindert aanzienlijk en zo heb je na je lange werkdag binnen een mum van tijd toch nog een lekker gerecht op tafel.  

3. Flexibel koken met flexzones
Waar je bij een kookplaat met pitten rekening moet houden met het formaat pannen, kies je bij een inductieplaat met flexzones zelf waar je je pan of braadslede neerzet. De kookplaat detecteert waar iets staat en verwarmt dat deel. Het aantal en de vorm van je pannen of ander kookgerei maakt daarom geen enkel verschil. Alles is mogelijk.  

4. Inductie doet het werk voor je
Een van de grote voordelen van inductiekoken is dat de kookplaat voor jou het werk doet. Je stelt de gewenste temperatuur en tijd in en de kookplaat voert dit voor jou uit. Overkoken of aanbranden kan niet meer en als het nodig is, kun je gemakkelijk even de keuken verlaten.  

5. Energiezuinig
Inductiekoken is goed voor het milieu en daarmee ook voor je portemonnee. Door de manier waarop inductie werkt, wordt een groter deel van de verbruikte energie omgezet in warmte dan bij andere vormen van koken. Bovendien verwarmt de inductiekookplaat alleen het gedeelte waar de pan op staat en gaat er dus geen energie verloren.  

6. Gemakkelijk in onderhoud
De inductiekookplaat die in verschillende formaten verkrijgbaar is, wordt ingelegd in het werkblad. Er zijn geen randen aanwezig waardoor je een strakke look in je keuken creëert. En niet onbelangrijk, het egale vlak van het aanrecht in combinatie met de kookplaat is gemakkelijk schoon te maken. Even een doek eroverheen en klaar.  

Ook benieuwd naar inductiekookplaten? Breng dan eens een bezoekje aan de showrooms van Brugman keukens & badkamers!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.