Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Lekkernijen

Cold Brew Tea van gedroogde hibiscusbloemen
Nu het kwik begint te stijgen heeft zelfs de verstokte koffie en thee liefhebber niet altijd zin in zo’n dampende bak. Yakup geeft tips!

Yakup maakt twee ijskoude recepten, een met cafeïne en een zonder. Hij maakt een cold brew tea wat letterlijk koud getrokken thee betekent. Makkelijk om te maken en heerlijk zomers.

Hiervoor gebruikt Yakub gedroogde hibiscusbloemen die je kunt vinden in natuurwinkels waar je ook hibiscusthee kan kopen. Als je dit vervolgens in een karaf water met wat gember en kaneel in de koelkast zet dan wordt de ijsthee felrood. Yakub geeft aan hoe je de ijsthee vervolgens af kunt maken: “Ik serveer deze ijsthee in een mooi glas met ijsblokjes, een partje limoen, wat verse munt, een paar frambozen, wat honing wat ik goed door roer en uiteraard met een rietje. Dit is lekker met Lonka Soft Nougat pinda’s en vruchten. De ijsthee kun je een week lang bewaren!”. 

Zin om deze heerlijke cold brew tea zelf te maken? Zie hieronder het recept! 

Ingrediënten
15 g gedroogde hibiscusbloemen of 4 zakjes hibiscusthee
1 liter koud water
2 cm gember
Honing, naar smaak
1 bosje verse munt
Partjes limoen
1 handje frambozen
Ijsblokjes

Bereiding
Doe de hibiscus samen met de gember en het water in een karaf en zet een nachtje in de koelkast. Als je hibiscusthee gebruikt: laat de thee trekken in kokend water samen met de gember. Laat een nacht afkoelen in de koelkast. Zeef de hibiscus en gember de volgende dag uit de ijsthee en voeg de honing toe. Roer goed door. Serveer de ijsthee met ijsblokjes, een partje limoen, een takje munt, wat frambozen en een rietje. Je kunt de ijsthee een week lang bewaren in de koelkast.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.