Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Comfortfood Winterschotel
Deze schotel is heerlijk voor de koude dagen.

Ingrediënten:
2 el roomboter
1 bakje champignons of 200 gram spekblokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
½ groene kool, hart eruit en in repen
1 tl paprikapoeder
200 ml winterbier
500 g kruimige aardappelen, geschild
500 g schone spruiten, gehalveerd
1 tl mosterdpoeder
100 g geraspte kaas of 8 knakworsten (echte op beuken gerookt)
2 uien, in ringen en goud geel gebakken  

Bereiding:
Smelt 1 eetlepel boter in een wok. Voeg als je vegetarisch wil eten de champignons toe, anders het spek. Doe de uien en de knoflook erbij en bak mee. Voeg wanneer alles begint te kleuren de kool en het paprikapoeder toe. Bak mee tot de kool slinkt. Blus af met het bier en laat 10 minuten zachtjes stoven zonder deksel.

Kook de aardappelen gaar in ruim water. Voeg na 10 minuten de spruitjes toe en kook deze mee. Giet het water af en prak alles met de andere eetlepel roomboter, het mosterd poeder en wat zout en peper tot een lekkere puree. Schep de kool in een ovenschaal. Schep de puree eroverheen. Als je de schotel vega wil laten, kun je hem gratineren met kaas. De vleesliefhebber doet er knakworsten op. Garneer met de uienringen.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved