Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Valentijnsrisotto met prosecco, bieten en taleggio
Roberta maakt risotto met een romantisch tintje

Ingrediënten:
2 rauwe bieten
4 gekookte rode bieten, in blokjes
1,5 l groentebouillon
75 g roomboter
400 g carnaroli risottorijst
200 ml prosecco
200 ml volle melk
200 g taleggio, in blokjes
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
olijfolie
zout, peper

Extra nodig: mandoline, keukenmachine, bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de rauwe bieten en schaaf ze in dunne plakjes met een mandoline. Leg de plakjes op keukenpapier, bestrooi met wat zout en laat circa 15 minuten liggen, zodat het vocht eruit loopt. Verdeel de bietjes over 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak met 2 platen tegelijk in ca. 12 minuten krokant in de oven. Keer halverwege. Haal de bietenchips uit de oven en laat afkoelen. Ze blijven nu een uur krokant.

Maal de gekookte rode bieten fijn in de keukenmachine. Verwarm de bouillon en houdt warm op een laag vuurtje. Verhit een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie en een 1/4e van de roomboter. Bak de rijst circa 2 minuten tot deze glazig is. Blijf roeren. Blus de rijst af met de prosecco en wacht tot het vocht bijna is opgenomen. Schep nu lepel voor lepel de bouillon erbij. Blijf roeren en gaar de risotto in circa 15 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de gepureerde, rode bieten toe. Verwarm intussen de melk op laag vuur en smelt de taleggio hierin. Breng op smaak met zout.

Neem de pan risotto van het vuur en roer de rest van de koude boter en de geraspte Parmezaanse kaas door de rijst. Breng op smaak met zout en peper. Maak een kuiltje in de risotto en giet hierin wat taleggiocrème. Steek de bietenchips in de risotto.  

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved