Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Pompoenspaghetti
Pasta carbonara zat? Probeer deze pompoen carbonara.

Ingrediënten

1 flespompoen, geschild en in blokjes van 1 cm
200 g magere spekblokjes
1 bosje salie
2 sjalotten, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1,5 l kippenbouillon
2 takjes rozemarijn
400 g linguine
0,5 bosje bladpeterselie, fijngesneden
50 g pecorino, geraspt
50 g Parmezaaanse kaas, geraspt
Olijfolie extra vierge
Zout, peper

Bereiding  

Verwarm een scheut olijfolie extra vergine in een grote pan. Bak de spekblokjes circa 5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Roer de salie door de spekblokjes. Lepel de spekblokjes uit de pan. Fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten in het bakvet van de spekblokjes. Voeg de flespompoen toe en bak circa 2 minuten mee. Giet de bouillon bij de flespompoen, zorg dat deze net onder staat. Leg de rozemarijn erbij. Kook de pompoen circa 10/15 minuten tot deze gaar is. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de linguine gaar volgens de bereidingswijze op de verpaking. Bewaar bij het afgieten circa 300 milliliter kookvocht. Haal de rozemarijn uit de bouillon. Pureer de flespompoen glad met de staafmixer. Voeg de linguine, het kookvocht en de geraspte pecorino en parmezaan toe en roer goed door. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en een scheutje olijfolie extra vierge. Serveer de linguine met de salie-spekblokjes mix, de peterselie en nog wat versgemalen peper.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved