Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Gegrilde witte tonijn met komkommer-avocado-gembersalade
De hele week gaat Janneke Vreugdenhil heerlijk voor ons koken uit haar boek 'Solo Food'!

Ingrediënten:
1 witte albacore tonijnsteak van ongeveer 150 g
sap van 1 limoen
olijfolie een snufje chilivlokken
½ komkommer
½ rode chilipeper, in smalle ringetjes
2 cm gemberwortel
1 rijpe avocado, in halve plakjes
Japanse sojasaus naar smaak

Bereiding:
1. Marineer de tonijn 10 minuten in het sap van een halve limoen, 1 eetlepel olijfolie, (grof) zout en een klein snufje chilivlokken.

2. Maak intussen de salade. Halveer de komkommer in de lengte en rits er met een theelepel de zaadlijsten uit. Snijd hem in dunne plakjes en doe die in een kom.

3. Voeg de chilipeper, gember en avocado toe. Besprenkel naar smaak met het resterende limoensap. De salade mag behoorlijk scherp en zuur zijn. Maak verder op smaak met een heel klein beetje sojasaus (een theelepel of zo) en zout.

4. Verhit een grillpan tot hij loeiheet is en leg de tonijnsteak erop. Gril 1 minuut aan elke kant. Vlij de tonijn op een bord en schep de salade ernaast.

Solo Food is hier te bestellen! 

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.