Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Gehaktballen in tomatensaus met spaghetti
Groot gemaakt door de Italianen in Amerika.

Ingrediënten
300 gram rundergehakt 
1 theelepel mosterd 
6 melba toast crackers 
1 ei 
½ theelepel gedroogde oregano 
½ theelepel vers gesneden rozemarijn 
Paar blaadjes basilicum 
250 gram verse spaghetti 
1 zakje/bakje uit je voorraad tomatensaus 
Peper en zout 
Olijfolie 
Parmezaanse kaas naar smaak   

Bereiding
Maak eerst je gehaktballen. Doe in een grote kom het gehakt, de mosterd, het ei, een snuf peper en zout en de oregano en rozemarijn. Stamp in een vijzel de crackers fijn tot het bijna poeder is. Voeg ook toe aan het gehakt. Roer alles door elkaar en kneed je gehakt tot mooie gelijke ballen van ongeveer 4cm doorsnede.   
Zet een pan water voor de spaghetti op. Bak de gehaktballen in een pan in olijfolie tot ze mooi bruin zijn. Voeg je tomatensaus uit voorraad toe. Laat ze hier rustig in pruttelen.   
Voeg een snuf zout toe aan je kookwater voor de spaghetti. Kook je spaghetti in een paar minuten gaar. Schep wat kookvocht in een bakje apart. Giet je spaghetti af, doe de spaghetti op een groot bord, drapeer de gehaktballen en tomatensaus eroverheen en maak af met een paar blaadjes basilicum, wat Parmezaanse kaas en eventueel een scheutje mooie olijfolie.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.