Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Gnocchi alla sorrentina
Een pastasoort die je heel gemakkelijk zelf kan maken: gnocchi.

Je hebt geen pastamaker nodig zoals bij het maken van spaghetti of pappardelle Deze Italiaanse platgedrukte bolletjes zijn gemaakt van meel, ei en… aardappel. De gnocchi kan worden gecombineerd met bijna elke saus. Extra lekker met een goede Italiaanse tomatensaus.

Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels
2 eieren, alleen de dooier
300 g bloem + extra om te bestuiven
2 sjalotten, fijngesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesneden
70 g tomatenpuree
2 blikken gepelde tomaten
1 bosje basilicum, geplukt en fijngesneden
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 bol buffelmozzarella, in blokjes
olijfolie extra vierge
zout en peper

Extra nodig: pureeknijper, staafmixer, schuimspaan, ovenschaal

Bereiding
Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in een laagje water met zout. Pel de schil eraf als ze ietsje zijn afgekoeld. Knijp de aardappels, terwijl ze nog warm zijn, met een pureeknijper boven een grote kom fijn.   Meng 2 theelepels zout, het eigeel en de bloem door de aardappel en kneed tot een luchtig deeg. Proef het deeg en breng indien nodig op smaak met nog wat zout. Bestuif de werkbank met bloem en verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol tot een lange pil. Snijd de pillen in gelijke plakjes en bestuif de plakjes met bloem. Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat of theedoek.

Verwarm de oven voor op 220 ℃.   Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan en fruit de sjalotten en knoflook circa 5 minuten op laag vuur. Schep de tomatenpuree erbij en verwarm terwijl je roert nog circa 2 minuten. Voeg de tomaten toe en verwarm circa 20 minuten. Pureer de tomaten met de staafmixer. Voeg twee derde van de basilicum toe en breng op smaak met zout en peper.  

Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de gnocchi circa 3 minuten tot ze boven komen drijven. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water en in de tomatensaus. Roer voorzichtig door en meng de rest van de Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie erdoor.   Schep de gnocchi in een ovenschaal en verdeel de mozzarella erover. Verwarm circa 10 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved