Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Smoothie bowl
Met venkel en huisgemaakte granola

Ingrediënten 
Voor de venkel smoothie 
1 venkel 
1 halve krop boter sla 
1 peer 
1 tl kaneel 
4 dadels 
500 ml ongezoete amandelmelk   

Voor de granola 
100 gram quinoa, ongekookt 
75 gram boekweitvlokken 
75 gram havervlokken 
50 gram pistachenoten 
25 gram walnoten 
25 gram hazelnoten 
25 gram pecannoten 
50 gram zonnebloempitten 
50 gram rozijnen 
25 gram cranberry’s 
2 el kokosolie 
4 el honing 
1 tl kaneel 
1 tl rauwe cacaopoeder 
Yoghurt/kwark om erbij te serveren   

Bereiding 
We gaan eerst de granola maken. Verwarm hiervoor de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de quinoa, boekweitvlokken, havervlokken, noten en pitten in een kom en schep deze goed door elkaar. Houd de cranberries en rozijnen nog even apart, die voeg je later pas toe.
Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de honing hier aan toe. Doe nu ook de kaneel en het cacaopoeder erbij en roer dit goed door. Schenk dit mengsel in de kom met de granen, pitten en zaden en schep goed om. Zorg ervoor dat alles lekker plakkerig is en spreid dan de granola to be uit over de bekleedde bakplaat. 
Schuif de granola de oven in en laat dit in ongeveer 15 minuten goudbruin roosteren. Vergeet niet om het regelmatig om te scheppen zodat alles lekker krokant wordt. Schep het minimaal 3 keer om! 
Laat de granola daarna helemaal afkoelen, dan wordt hij lekker knapperig. Meng pas als alles afgekoeld is de rozijnen en cranberries er doorheen. Zet het dan weg tot gebruik.
Voor de venkelsmoothie snijd je de venkel dun op de mandoline. Scheur de sla grof met de hand, schil de peer en snijd deze in stukken. Stop alles in de blender en blend het in 2 minuten tot een mooie gladde substantie. 
Serveer de smoothie in een mooie kom en garneer met wat zelfgemaakte granola!
Eet smakelijk!  

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.