Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Aardappel-pastinaak rosti met eitje en zalm
Als avondmaaltijd en lunch.

2 personen als avondmaaltijd, 4 als lunch

Ingrediënten
750 g iets kruimige aardappels, geschild
250 g pastinaak, geschild
1 grote ui, gepeld
50 g boter
4 medium eieren, op kamertemperatuur
125 g crème fraîche
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
150 g gerookte wilde zalm
50 g babyspinazie
1 avocado, geschild en in plakken
Zout, peper

Rasp de aardappelen, ui en pastinaken en schep op een schone theedoek. Knijp het overtollige vocht uit de aardappelen en pastinaken. Breng het aardappelmengsel op smaak met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en doe het aardappelmengsel in de pan. Druk het goed aan tot een stevige koek. Doe de deksel op de pan en bak 10 minuten aan één kant op middelhoog vuur. Keer de rösti met behulp van een bord en bak de andere kant onafgedekt nog 5-10 minuten, tot de rösti goudbruin en gaar is.

Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.

Meng de crème fraîche met de rode ui en breng op smaak met zout en peper. Beleg de rösti met de gerookte zalm, babyspinazie, avocado, gehalveerde eieren en crème fraîche.

 

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.