Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Lekkernijen

Aardbeientaart met soft nougat pure chocolade
Als er 1 ding perfect past bij Moederdag, dan zijn het wel aardbeien! Je maakt een knapperige bodem met daarop een heerlijke stracciatellavulling gemaakt van room met soft nougat pure chocolade. En daarna natuurlijk versieren met veel aardbeien!

Ingredienten
Voor het deeg:
200 gram bloem
80 gram poedersuiker
100 gram boter
2 eierdooiers
Snuf zout   
Voor de vulling:
10 blokjes soft nougat / dark chocolate
200 gram slagroom
250 gram mascarpone   
Voor bovenop:
2 blokjes soft nougat, dark chocolate in dunne reepjes gesneden
Grote doos aardbeien

Vlaaivorm met losse bodem 28 cm   
Kleine koekuitsteker in hartvorm
Bakbonen 20 minuten blindbakken + 5 min zonder bakbonen

Bereiding
Maak een samenhangend deeg van alle ingrediënten voor het deeg. Pak het deeg in huishoudfolie in, en laat het tenminste een half uur in de koelkast rusten.   Verwarm de oven voor(180C) vet de vlaaivorm in. Voor de zekerheid kun je een rond stuk bakpapier op de bodem plaatsen, dan weet je zeker dat je de taart er straks makkelijk uitkrijgt.    Maak van ongeveer 1/3 van het deeg een lange slang, druk deze tegen de geribbelde rand van de vlaaivorm. Rol de rest van het deeg uit voor de bodem. Je houdt vast een stukje deeg over, hiervan kun je mooie hartjes koekjes maken om straks mee te versieren. Deze bak je in ongeveer 8-10 minuten af op 180 graden.
Prik met een vork allemaal gaatjes in de deegbodem, leg er een stuk bakpapier en een steunvulling. Dat kunnen speciale porseleinen bakbonen zijn, maar ook prima rauwe droge bruine bonen. Zo voorkom je dat de bodem omhoogkomt tijdens het bakken.   Bak de bodem met vulling 20 minuten, verwijder dan het bakpapier met de steunvulling en bak de taart nog maximaal 5 minuten af, zodat deze mooi bruin en knapperig wordt. Laat de bodem afkoelen.  
Hak voor de vulling de blokjes soft nougat met dark chocolate fijn. Klop de slagroom op in een beslagkom. Klop in een andere beslagkom de mascarpone los. Schep dan de slagroom bij de mascarpone en mix dit samen tot een stevige vulling. Spatel als laatste de stukjes nougat door de room.   Verdeel de stracciatellaroom over de inmiddels afgekoelde bodem. En versier met dunne plakjes aardbeien, de hartenkoekjes en natuurlijk mooie plakjes nougat! Serveer de taart liefst zo snel mogelijk, dan is ‘ie nog lekker knapperig.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.