Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Appelchips
Een keer iets anders dan zoute chips? Probeer deze zoete appelchips!

Susan Aretz maakt appelchips uit haar kookboek 'Wat lunchen we vandaag'!susan aretz Ingrediënten: 1 granny smith, met schil maar goed gewassen 1 tl kaneel 1/4 tl gemberpoeder Bereiding:

  • Haal met de appelboor het klokhuis uit de appel.
  • De mandoline stel je in op 2 mm dikte.
  • Schaaf dunne plakken.
  • Heb je geen mandoline, gebruik dan je scherpste mes en snijd zo dun mogelijke plakken.
  • Doe alle appelplakjes in een grote kom en bestrooi met de kaneel en gember.
  • Hussel goed door elkaar, zodat alle appeltjes bedekt zijn.
  • Leg de appelschijfjes nu naast elkaar op een bakplaat, ze mogen wel dicht tegen elkaar aanliggen maar elkaar niet overlappen.
  • Schuif de bakplaat in de oven en laat ze daar minstens 30 minuten instaan.
  • Draai halverwege om.
  • Haal daarna uit de oven en laat afkoelen.
  • Ze zullen daardoor nog net iets knapperiger worden.
  • Bewaar in een luchtdichte trommel.

 

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.