Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Arepa’s met pulled chicken, avocado en salsa
Zuid-Amerikaanse maisbroodjes met een heerlijke vulling.

Ingrediënten
4 knoflooktenen, 3 heel gelaten, 1 fijngesneden
3 cm gember, in plakken
5 limoenblaadjes
4 bosuien, 3 heel, 1 heel fijngesneden
1 el grof zeezout
5 peperkorrels
2 kipfilets

450 ml water
1 tl zout
300 g voorgekookt maismeel 
1 el zonnebloemolie

2 jalepenos, schoongemaakt en fijngesneden
4 pruimtomaten, in kleine blokjes
2 limoenen, sap
1 bos koriander, geplukt en fijngesneden
2 eetrijpe avocado’s
150 g feta, verkruimeld zout  

Bereiding
Breng een pan met een laag water aan de kook en voeg de hele knoflooktenen, de gember, de limoenblaadjes, de hele bosuien, een eetlepel grof zeezout en de peperkorrels toe. Leg de kipfilets erin en zet het vuur heel laag. Pocheer de kip circa 10 minuten en laat dan uitlekken. Trek de kipfilets in draadjes.
Meng het water met het zout tot het is opgelost. Voeg het maismeel toe en kneed tot een deeg. Laat dit 5 minuten rusten en verdeel in 8 porties. Kneed elke portie in een bal en druk deze plat. Verhit een grillpan en vet deze goed in met zonnebloemolie. Grill de arepa’s tot er een grillstreep op zit. Verhit vervolgens een droge koekenpan en bak de arepa’s nog een paar minuten tot ze gaar zijn.
Meng de groene peper, fijngesneden bosui, tomatenblokjes, 2/3e van het limoensap, de koriander en de fijngesneden knoflook tot een salsa. Breng op smaak met zout. Prak de avocado’s met een vork en breng op smaak met de rest van het limoensap en zout.
Snijd de arepa’s voorzichtig open, vul met de avocadopuree, kipfilet, salsa en feta.  

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.