Reuma is een grillige ziekte…

In Nederland hebben twee miljoen mensen een vorm van reuma. Wie een gebroken been heeft, is zichtbaar ‘ziek’, maar wie pijn heeft in de gewrichten of chronisch vermoeid is, is dat niet.

Reuma is een grillige ziekte. Het ene moment kun je de hele wereld aan, terwijl je het andere moment de trap amper afkomt. Dit zorgt in de omgeving weleens voor onbegrip; een lastig gevecht atrosanvoor mensen met reuma.

Verzamelnaam
Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen aan de spieren en gewrichten. Grofweg zijn er drie oorzaken van reuma. De eerste is slijtage, wat inhoudt dat gewrichten minder soepel worden door ouderdom, belastend werk of erfelijke aanleg. Daarnaast kunnen ontstekingen de gewrichten aantasten en tot gewrichtspijn leiden. Tot slot kunnen aandoeningen aan spieren, banden, pezen en het kapsel om de gewrichten tot reumatische pijn leiden.

Verlichting
Sommige mensen ervaren verlichting door warmte. Ook speelt voeding een belangrijke rol, vooral de omega-3’s uit bijvoorbeeld vette vis. Daarnaast kun je Atrosan van A.Vogel gebruiken. Dit is een natuurlijke pijnstiller bij reumatische pijn en pijnlijke gewrichten, zoals ervaren wordt bij artrose en artritis.

Nog meer tips en tricks weten? Kijk dan om 10:00 uur naar Koffietijd!