Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Bacon & egg muffins
Het lekkerste ontbijtje ooit!

Susan Aretz maakt bacon & egg muffins uit haar kookboek 'Wat lunchen we vandaag'! susan aretzIngrediënten: 12 eieren 12 sneetjes bruin brood 12 plakjes bacon, iets dikker gesneden Bereiding:

  • Leg de plakjes bacon op de bakplaat en bak ze 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Ze moeten niet door en door knapperig worden, want je moet ze straks nog kunnen buigen.
  • Probeer lange plakken, iets dikker gesneden bacon te gebruiken, je slager kan ze voor je snijden.
  • Terwijl de bacon bakt snijd je uit het brood rondjes die groot genoeg zijn om het muffinblik mee te vullen.
  • Gebruik bijvoorbeeld een limonadeglas.
  • Vet het muffinblik in en doe de broodrondjes in de vormen.
  • Haal de bacon uit de oven en laat afkoelen.
  • Zet nu het muffinblik met brood 5 minuutjes in de oven.
  • Haal het blik uit de oven en verlaag de temperatuur naar 175 graden.
  • Vorm van de bacon een ring en leg die boven op het brood, waardoor er steeds een rand ontstaat.
  • Daarin breek je voorzichtig de eieren.
  • Zet terug in de oven en bak de muffins 10 tot 15 minuten.
  • Als het eiwit is gestold en wit ziet, zijn je muffins klaar.
  • Laat eerst 5 minuten afkoelen in het blik voor je ze eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen.
Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.