Body Art is terug!

De tentoonstelling Body Art is terug! In deze opnieuw geopende expositie in het Tropenmuseum staan allerlei lichaamsversieringen centraal en draait het om de vraag: ‘waarom doen mensen dit’? Vivian neemt samen met tentoonstellingmaker Titia een kijkje en onderzoekt of versieringen iets voor haar zijn…

Gelijkheid
Het Tropenmuseum is een volkenkundig museum in Amsterdam. Je kunt in het museum op wereldreis door allerlei werelddelen en krijgt de kans je verdiepen in culturen van volken over de hele wereld. Door middel van zowel traditionale als moderne (kunst)objecten, geluidsfragmenten en videobeelden wil het museum laten zien dat volken ondanks hun verschillen feitelijk toch hetzelfde zijn.

Body Art
Body Art is een tentoonstelling over lichaamsversieringen in de breedste zin van het woord. Make-up, tatoeages, chirurgische veranderingen; versieringen uit alle tijden en culturen passeren de revue. Mede dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij is de tentoonstelling na twee jaar terug in het Tropenmuseum! Hedendaags werk wordt afgewisseld met persoonlijke verhalen en topstukken uit de collectie van onder meer het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Voor alle twijfelaars is er ook de mogelijkheid om je lichaam virtueel te veranderen. Handig om te testen of die ene tatoeage of piercing wel écht bij je past!

Wil jij initiatieven als deze steunen? Speel dan mee met de BankGiro Loterij!

SpeelNuMeeButton_goededoelenJPG