Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Bietentaartjes
Overheerlijke bietentaartjes van Karin Luiten!
Ingrediënten
4 plakjes diepvriesbladerdeeg
3 kleine rauwe bietjes
40 g blauwe kaas
4 tl dijonmosterd
20 g walnoten
4 el vloeibare honing
1 eidooier
Paar takjes peterselie
Zout en peper 

Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij met een meisje de vier hoekjes eraf tot je een rondje overhoudt, of laat ze gewoon lekker vierkant. Kwast een randje van 1 cm in met wat los geklopt eidooier. Prik het deeg daar binnen een paar keer in met een vork en besmeer met een dun laagje mosterd.
Schil de biet en snij met de kaasschaaf/dunschiller in flinterdunne plakjes en verdeel in een waaier over het deeg. Bestrooi met de verbrokkelde blauwe kaas en walnoten plus flik wat peper uit de molen. Knijp over elk wat honing uit.
Bak ze iets onder het midden van de oven in 25 minuten gaar en krokant. Check vooral even of de onderkant van het deeg gaar is. Garneer met wat peterselie.

Vandaag maakt Karin Luiten bietentaartjes uit haar kookboek Slim zonder pakjes en zakjes
 
Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.