Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Bimi tempura
met spicy ansjovisdip

Ingrediënten:
400 gr bimi
2 blikjes ansjovis
1 limoen
1 chilipeper
125 ml crème fraîche
1 bosje bieslook
125 g lichte bloem
20 g maizena
150 ml ijswater
1 ei
1 liter zonnebloemolie
1 teen knoflook
5 el sojasaus  

Extra nodig:
Thermometer voor hete olie
Vijzel

Bereiding:
Vijzel de ansjovis met de teen knoflook, wat bieslook en stukje chilipeper fijn. Meng er wat lepels crème fraîche doorheen. Zet even apart. Verhit een pan met olie tot 180 graden. Meng in een kom de bloem met maizena, het ei, het water en breng op smaak met wat zout en peper. Haal de bimi kort door het mengel en frituur direct. Haal de bimi er na 2/3 minuten uit en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de bimi en de ansjovisdip apart met een schaaltje sojasaus voor de variatie.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved