Bloemkoolpizza met ansjovis

Vandaag staat Prins van den Bergh in de keuken en ze maakt pizza! Maar niet zomaar pizza natuurlijk, een pizza van bloemkool. Zo vinden alle kinderen groenten lekker.

 

Ingrediënten:
2 bloemkolen
130 g Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
2 eieren
6 el tomatenpassata
1 bol mozzarella
1 blikje ansjovisfilets
½ bosje verse basilicum
Scheut olijfolie
peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rasp de bloemkolen fijn.
  • Pel de knoflook en hak deze ook fijn.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Doe de bloemkool met de Parmezaanse kaas, de knoflook en de eieren in een grote kom.
  • Kluts goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg 2 grote rondjes van het bloemkooldeeg op de plaat.
  • Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Haal de pizzabodems uit de oven en besmeer ze met de tomatenpassata.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en leg op de pizza’s.
  • Verdeel ook de ansjovisfilets over de pizza en bak 4 minuten af tot de mozzarella gesmolten is.
  • Haal de pizza’s uit de oven.
  • Maak af met wat blaadjes basilicum.