Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Cultuur

Boekenweek 2018
Van 10 tot en met 18 maart is het de Boekenweek 2018. Het is de 83ste boekenweek en het thema is natuur. Gedurende deze week vragen wij bij onze gasten wat hun favoriete boek is of welk boek ze op dit moment lezen.

Stefan Rokebrand
Godverdomse Dagen Op Een Godverdomse Bol – Dimitri verhulst

Dimitri brengt de geschiedenis van de mensheid in minder dan 200 pagina’s. Vanaf het moment dat we uit het water kropen en gingen lopen, tot aan de jaren waarin verschillende landen elkaar bombarderen.

Godverdomse Dagen Op Een Godverdomse Bol is hier te bestellen!

Henriette Tol
Wees Onzichtbaar – Murit Isak 

Wees onzichtbaar is een ontroerend familieverhaal. Het vertelt het verhaal van een wanhopig gezin tegen een vader die zich opstelt als tiran. Het speelt zich af in het Bijlmermeer van de jaren tachtig. De vader is een werkloze communist die zich in de avond bezat met zijn vrienden. Thuis is hij gewelddadig en het hele gezien siddert onder zijn tirannie. Metin vreest zijn vader, maar wanneer hij ouder wordt en de moeder emancipeert groeit thuis het verzet tegen hem.

Wees onzichtbaar is hier te bestellen.

Sander Schimmelpenninck
Homo Deus – Yuval Noah Harari

Homo Deus is het vervolg op Homo Sapiens. Waar hij in zijn eerste boek 70.000 jaar menselijke evolutie beschrijft, gaat hij dit boek verder in op de toekomst van de mens.  

Waar gaan we naartoe? Hoe beschermen we de wereld tegen onze eigen krachten? Als we in staat zijn onze lichaam en geest te verbeteren, wat gebeurt er met de mensen die dit niet doen? Met een vermenging van wetenschap, geschiedenis en filosofie gaat Harari dieper in op deze vraagstukken en meer. Het is namelijk van belang om meer te begrijpen van onze technologische revoluties om ons heen, anders hebben we geen invloed op de koers van de toekomst.  

Homo Deus is hier te bestellen.

Tommie Christiaan
De Eeuwige Bron – Ayn Rand

De Eeuwige Bron is het portret van de jonge architect Howard Roark. Hij is een architect die niet toegeeft aan de wens van zijn opdrachtgevers en zich niet wil inlikken bij toonaangevende opdrachtgevers. Hij gelooft alleen in zichzelf.  Hij ontwerpt tegen alle conventionele standaarden en normen en alleen ontwerpt waar hij zelf achterstaat.

De Eeuwige Bron is hier te bestellen. 

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved