Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Boeuf bourguignon met zoete aardappel-zuurkool stamp  
Caspar is voor de allerlaatste keer in de koffietijd-keuken! Hij kookt een lekkere winterse maaltijd.

Ingrediënten
600 gr runder riblappen in blokken
4 uien in blokken
4 wortelen in blokken/of 2 winterpenen
500 ml rode wijn
750 ml runderbouillon
Klont roomboter
1 bakje champignons in partjes
Zout en peper
Beetje bloem
Tijm
Rozemarijn
Laurier
Peterselie  

500 gram kruimige aardappelen geschild en in blokken
500 gram zoete aardappelen geschild en in blokken
100 gram roomboter
450 gram zuurkool
1 bakje gebakken uitjes  

Bereiding
Doe het vlees in een kom. Voeg de zout, het peper, en de bloem toe. Smelt de boter in een pan en bak hierin het vlees goudbruin. Haal het vlees uit de pan en bak de groenten glazig. Voeg het vlees weer toe en blus af met de wijn en de bouillon. Voeg de tijm, rozemarijn, laurier en peterselie toe en stoof het vlees in 4,5 uur gaar.  
Kook de aardappelen met de zoete aardappel gaar in ruim water met zout, giet af en stoom droog. Stoof de zuurkool in de roomboter heel langzaam gaar op een laag vuurtje. Laat daarna goed uitlekken maar vang het vocht op en gebruik dat om de stamppot lekker smeuïg te maken.   Serveer met gebakken uitjes

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.