Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Broodje garnalenragout van Roberta
Roberta staat weer voor je in de Koffietijdkeuken!

Ingrediënten: 300 g Hollandse garnalen 200 g cocktailgarnalen 1 kg afsnijdsels en graten van witvis 1 l water 1 winterpeen, in stukken 2 uien, grofgehakt Sap en rasp van ½ citroen ½ el korianderzaad 2 laurierblaadjes 10 witte peperkorrels ½ bosje dille ½ bosje platte peterselie 50 g roomboter 60 g bloem Scheutje olijfolie 150 g oesterzwammen 300 g kastanjechampignons, in plakjes ½ tl tomatenpuree 125 ml slagroom ½ bosje bieslook, fijngesneden Zout, peper 1 citroen 4 harde grote ronde meergranen broodjes Bereiding: Bouillon

  • Spoel de afsnijdsels en graten onder stromend koud water.
  • Bak in een scheutje olijfolie de afsnijdels met de winterpeen, uien, knoflook en laurierblaadjes voor 5 minuten en roer geregeld door.
  • Voeg met 1 l water het korianderzaad, witte peperkorrels, dille en platte peterselie toe.
  • Laat de bouillon een half uur trekken en schenk de bouillon door een zeef terug in een pan. Verwijder de groenten.
  • Breng de bouillon op smaak met zout.

Ragout:

  • Verwarm de boter in een braadpan en roer de bloem erdoor.
  • Laat de bloem circa 2 minuten garen in de boter en schenk dan beetje bij beetje de bouillon erbij.
  • Roer goed door met een garde tot er een gladde saus ontstaat.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons en oesterzwammen, tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg een halve tl tomatenpuree toe.
  • Laat de saus circa 15 minuten garen en voeg dan de garnalen, slagroom, bieslook en peterselie toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp.
  • Snij de kapjes van het brood en hol uit.
  • Schep de ragout in de broodjes.
  • Serveer direct.

 

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.