Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Broodje garnalenragout van Roberta
Roberta staat weer voor je in de Koffietijdkeuken!

Ingrediënten: 300 g Hollandse garnalen 200 g cocktailgarnalen 1 kg afsnijdsels en graten van witvis 1 l water 1 winterpeen, in stukken 2 uien, grofgehakt Sap en rasp van ½ citroen ½ el korianderzaad 2 laurierblaadjes 10 witte peperkorrels ½ bosje dille ½ bosje platte peterselie 50 g roomboter 60 g bloem Scheutje olijfolie 150 g oesterzwammen 300 g kastanjechampignons, in plakjes ½ tl tomatenpuree 125 ml slagroom ½ bosje bieslook, fijngesneden Zout, peper 1 citroen 4 harde grote ronde meergranen broodjes Bereiding: Bouillon

  • Spoel de afsnijdsels en graten onder stromend koud water.
  • Bak in een scheutje olijfolie de afsnijdels met de winterpeen, uien, knoflook en laurierblaadjes voor 5 minuten en roer geregeld door.
  • Voeg met 1 l water het korianderzaad, witte peperkorrels, dille en platte peterselie toe.
  • Laat de bouillon een half uur trekken en schenk de bouillon door een zeef terug in een pan. Verwijder de groenten.
  • Breng de bouillon op smaak met zout.

Ragout:

  • Verwarm de boter in een braadpan en roer de bloem erdoor.
  • Laat de bloem circa 2 minuten garen in de boter en schenk dan beetje bij beetje de bouillon erbij.
  • Roer goed door met een garde tot er een gladde saus ontstaat.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons en oesterzwammen, tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg een halve tl tomatenpuree toe.
  • Laat de saus circa 15 minuten garen en voeg dan de garnalen, slagroom, bieslook en peterselie toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp.
  • Snij de kapjes van het brood en hol uit.
  • Schep de ragout in de broodjes.
  • Serveer direct.

 

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved