Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Burgers met patat
Zelf burgers maken kost iets meer tijd. Maak er dus meteen lekker veel (in dit geval 6 stuks), want je kunt ze heel makkelijk in de vriezer bewaren. Vandaag maken we er echte hamburgers van, maar in plaats van brood gebruiken we portobellos!

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: (voor 6 burgers)
1 prei
1 pot linzen (400 g) 
6 zongedroogde tomaatjes (op azijnbasis)
50 gram tomatenpuree
60 gram boekweitvlokken
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Zout en peper

Voor de hamburger:
150 gram zoete aardappel
2 portobello paddenstoelen
1 tomaat
7 gram verse basilicum
2 el tomatenketchup

Extra benodigdheden:
Oven
Bakpapier

Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Was de zoete aardappel en snijd er frietjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en zet 30 minuten in de oven.
Was de prei en snijd in dunne ringen. Bak dit 3 minuten in een koekenpan in een laagje water zacht. Doe de prei vervolgens in een grote kom.
Voeg linzen, fijngesneden zongedroogde tomaatjes, tomatenpuree, boekweitvlokken en Italiaanse kruiden toe aan de prei en meng goed. Blijven de burgers te nat, dan kun je een klein beetje extra boekweitvlokken toevoegen. Breng op smaak met zout en peper.
Vorm zes burgers. Leg deze op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin. Je kunt de burgers eventueel halverwege keren. Leg de laatste 10 minuten de portobello paddenstoelen bij de burgers op de bakplaat.
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd de basilicum fijn en meng met de tomaten, breng op smaak met zout en peper.
Haal de burgers uit de oven. Bewaar vier burgers in de koelkast of vriezer. Twee burgers eet je nu op. Beleg hiervoor de twee portobellos met de tomatensalade en burgers. Serveer met de zoete aardappelpatat en ketchup.

Voedingswaarde

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.