Voor 4 personen
Ingrediënten
3 zoete bataat (zoete aardappels) geschild
6 aardappels (niet te groot en geschild
1 rijpe en 1 groen bakbanaan geschild
1 (454 gram) cassave (diepvries)
zonnebloemolie
1 ui
4 tenen knoflook (geperst)
500 gr drumsticks
2 tl massala
1 blik (400 ml) kokosmelk
200 gr tajerblad of spinazie
plakje Madam Jeanette peper
1½ liter water
Zeezout en zwarte peper opsmaak
Bereiding
Schil de zoete aardappel en aardappels in blokjes van 3 centimeter en snijd de groene en rijpe bakbanaan in plakjes. Snijd de cassave in grove blokjes, en leg alles in een kom met ruim water.
Verhit 6 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui en geperste knoflooktenen tot ze lichtbruin zijn. Voeg hierna de drumsticks toe en bak ze gaar. Voeg daarna de massala toe en schep de drumsticks om tot ze goed bedekt zijn met de kruiden.
Haal de zoete aardappel, aardappels, bakbanaan en cassave uit het water, gooi het bij de soeppan in en schep alles om. Voeg de Madam Jeanette peper, kokosmelk en het water toe en laat de soep op matig vuur 20-30 minuten pruttelen tot een lekker soepje. Vergeet niet om het af en toe even om te scheppen.
Breng daarna de soep op smaak met zout en peper en voeg net voor het serveren van de soep wat fijngesneden tajerblad toe in de soepkom.
Tip, voor meer vlees kun je zoutvlees toevoegen of lekker bakkeljauw.