Causa de pollo

Vandaag is Freddy Cusell te gast in de Koffietijdkeuken. Samen met Caspar maakt hij lomo saltado en causa de pollo. Deze typisch Peruaanse gerechten worden bereid met ingrediënten hun oorsprong vinden over de hele wereld.

Voor de causa de pollo:
500 g bloemige aardappel
1 limoen
2 dl olijfolie
1/2 el aji amarillo pasta
zout en peper
1 little gem of kropsla
4 zwarte olijven
1/4 stuk rode paprika
2 gekookte eieren, door de helft

Voor de kipvulling:

2 kipfiletborsten, gekookt en geplukt
250 g mayonaise
1/2 bosje koriander
rasp van 1 limoen
snuf zout
verse peper uit de molen

  • Kook de aardappels gaar en pureer ze hierna. Laat goed afkoelen.
  • Meng alle ingrediënten voor de causa de pollo met elkaar en zet het weg op een koude plek.
  • Meng alle kipvulling-ingrediënten en zet deze ook weg op een koude plek.
  • Verdeel de sla over de borden en leg de aardappelvulling hierop.
  • Leg de kipvulling bovenop de puree en garneer met een toefje mayonaise, een blokje rode paprika, schijfjes zwarte olijf en een gekookt ei.