Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Chicken under a brick
Het is tijd om de barbecue weer buiten te zetten! Deze kip bereid je met heerlijke kruiden en gril je vervolgens op de barbecue.

Ingrediënten:    
1 biologische kip
olijfolie
Herbamare kruidenzout
1 bosje rozemarijn, fijngesneden
1 citroen, rasp en sap
1 tl chilivlokken
6 teentjes knoflook, fijngesneden
150 g boter
1 bosje salie, fijngesneden

Extra nodig:
gevogelteschaar, 2 bakstenen, aluminiumfolie

Bereiding:
Knip met een gevogelteschaar de ruggengraat uit de kip. Dit doe je door aan weerszijden van de ruggengraat de ribbetjes door te knippen. Nu kun je de kip helemaal platdrukken door met beide handen kracht te zetten. Smeer de kip in met olijfolie en kruid royaal met Herbamare kruidenzout. Verdeel de rozemarijn, citroenschil, citroensap, chilivlokken en knoflook over de kip. Laat de kip minimaal 3 uur marineren in de koelkast, maar het liefst een hele nacht. Verwarm de BBQ tot 180° C en bekleed de bakstenen met aluminiumfolie. Leg de bakstenen op de BBQ zodat ze warm worden. Leg de kip op het (bij voorkeur gietijzeren) BBQ rooster en leg de bakstenen erop. Sluit het deksel van de BBQ en grill in circa 20 minuten een mooi korstje op de kip. Draai de kip om, leg de bakstenen er weer op, sluit het deksel en grill nog circa 20 minuten tot de kip helemaal gaar is. Verwarm de boter in een steelpan en roer hier de salie doorheen. Druppel de salieboter over de kip als deze gaar is. Serveer met stokbrood en een groene salade.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.