Kikkererwtencurry met chapati

Nawaz Kazmi en Papa Kazmi komen vandaag in de uitzending koken. Ze maken een kikkererwtencurry met chapati. Caspar is er natuurlijk ook en helpt de mannen deze heerlijke gerechten op tafel te zetten.

Ingrediënten: 

4 el rijstolie
1 ui, in halve ringen
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 ½ tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 g kikkererwten, geweld en gekookt
300 g zoete aardappel, in schijfjes
¼ courgette, in schijfjes
1 gele of rode paprika, in blokjes
3 tomaten, in blokjes
400 ml kokosmelk
½ mango, in blokken
¼ ananas, in blokken
½ bosje verse koriander, grof gesneden
2 handjes spinazie
600 g basmatirijst

Voor de chapati:
300 g volkorenmeel
125 ml water
¼ tl zout

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Verwarm ondertussen wat olijfolie in een bakpan en bak de ui goudbruin op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
  • Voeg het komijnzaad toe en bak dit nog ½ minuut mee.
  • Doe het water en de overige kruiden erbij en bak dit nog 3 minuten mee, totdat de olie loskomt van de kruiden. Blijf ondertussen roeren.
  • Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe. Roer dit goed door en kook het 15 minuten op laag vuur.
  • Doe de koriander, mango, ananas en spinazie bij het mengsel, roer het en haal het vervolgens van het vuur.
  • Serveer het met de rijst en maak af met de schijfjes ananas.

Voor de chapati:

  • Houd 100 g van het meel apart en kneed de rest van de ingrediënten tot een deeg. Maak er 4 bolletjes van.
  • Besprenkel een oppervlak van het aanrecht met meel. Rol de bolletjes tot ronde vormen, bestuif het af en toe met meel en keer de bolletjes af en toe.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de deegbolletjes 2 minuten aan elke kant. De bolletjes zijn gaar als er bruine plekken op komen.