Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Chocoladepudding
Op basis van maïzena

Voor 4-6 personen  

Ingrediënten

25 gram cacao
50 gram suiker
35 gram maïzena
500 ml volle melk

Voor de decoratie: stukje pure chocolade, in snippers gehakt
Extra nodig: puddingvorm van 0,5 liter inhoud  

Bereiding
Pak een grote kom en meng hierin de cacao, suiker en maïzena. Voeg dan 100 ml melk toe en roer dit tot een egaal donkerbruin mengsel.
Verhit in een steelpannetje de resterende melk tot het kookpunt. Giet dan al roerende de het cacaomengsel door de hete melk en blijf roeren tot het helemaal glad is. Kook dit daarna door tot de massa zo dik is dat er een groef ontstaat wanneer je je die met een lepel erdoorheen trekt. De massa moet dus niet meteen dicht vloeien.
Spoel een puddingvorm om met koud water en giet dan direct hier de hete putting in. Laat het afkoelen en opstijven in de koelkast gedurende ongeveer 3 uur.
Stort de pudding daarna op een bord en serveer het met stukjes pure chocolade erover!
Eet smakelijk!  

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.