Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Chocolate chip dennentaart
Een heerlijke chocoladetaart met een vleugje den

De hele week kookt Lisette Kreischer, samen met Maartje Borst, uit haar kookboek The Plant Pharmacy, een spirituele apotheek in de vorm van een kookboek.

Ingrediënten:
Voor de taart:
400 g lemairemeel (gebuild tarwemeel) of speltbloem
1 zakje bakpoeder
275 g oerzoet of kokosbloesemsuiker mespunt zout
75 g pure chocolade, in stukjes gehakt
4 medjouldadels, ontpit en in stukjes gescheurd
175 ml olijfolie
merg van 1 vanillepeul
200 ml kokos- of sojayoghurt
125 ml dennensiroop
100 ml kokos-, haver-, amandel of sojamelk
2 el appelazijn

Voor de ganache:
100 ml kokosmelk
1 el dennensiroop
mespunt zout
200 g pure chocolade, in stukjes gehakt
1 stukje chocolade om te raspen
schone dennentakjes ter versiering (optioneel)  

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een taartvorm van 20 cm diameter in met olijfolie en bestuif hem met meel. Meng in een kom het meel, bakpoeder, oerzoet, zout, de chocolade en dadels. Meng in een andere kom de olie, vanille, kokosyoghurt, dennensiroop, melk en azijn. Schep nu het oliemengsel door het meelmengsel en roer vervolgens tot er een glad en stevig beslag ontstaat dat niet te nattig is. Roer niet te lang en giet het dan in de taartvorm. Bak de cake in zo’n 45 minuten gaar in de oven. Controleer na 35 minuten af en toe of de bovenkant niet aanbrandt. Laat voorzichtig een mes in de cake glijden; als dat er schoon uitkomt, is de cake gaar. Haal hem uit de oven, zet de oven uit en laat hem even afkoelen in de vorm. Verwijder vervolgens de vorm en laat de cake volledig afkoelen. Bereid ondertussen de ganache. Verwarm hiervoor de kokosmelk met de dennensiroop en het zout in een glazen kom boven een pan kokend water. Zet vervolgens het vuur uit. Voeg de stukjes chocolade al roerend toe en blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten. Haal de glazen kom van de pan en laat de ganache wat afkoelen terwijl je hem af en toe doorroert. Besmeer de afgekoelde cake met de nog warme en smeerbare ganache. (Eenmaal afgekoeld zal er wat wit van de kokosroom zichtbaar zijn.) Versier de taart met wat geraspte chocolade en eventueel dennentakjes.

Het kookboek kun je hier bestellen.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.