Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Citroenpudding
Een heerlijk nagerecht

Ingrediënten
60 g suiker
1 el bloem
Rasp van 1 citroen
2 eidooiers
Sap van 1 citroen
2 el gesmolten boter
250 ml koude melk
Eiwit van twee eieren  

Bereiding
Meng de suiker, het zout, de bloem en de citroenrasp goed met een garde. Roer hier ook het eigeel en vervolgens citroensap en boter doorheen. Als het een glad mengsel is roer je ook de melk door het mengsel. Klop in een keukenmachine of in een ontvette schaal de eiwitten met een heel klein beetje zout helemaal stijf en vouw deze door het citroenmengsel. Doe dit alles in een goed ingevette ovenschaal.  

Vul een grotere ovenschaal met water, zet daar de schaal met de citroenpudding in. Bak deze nu in drie kwartier in een op 180 °C voorverwarmde oven (au bain-marie) tot hij luchtig en gaar is.

Het boek 'We eten thuis' kun je hier bestellen. 

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved