Courgetti met tahinsaus

Ingrediënten noedels:
2 courgettes
300 gram boerenkool

Ingrediënten tahin saus:
1 eetlepel olijfolie
5 eetlepels GOEDE techina
2 eetlepels citroensap
1 teentje knoflook
2 theelepels honing
3 theelepels sojasaus
100-200 ml water
zout en peper naar smaak

Ingrediënten topping:
100 gram verse basilicum
100 gram verse pijnboompitten
beetje rode peper in dunne ringen

Bereiding:

  • Maak lange slierten van de courgette, gebruik hiervoor de spiralizer of een snijmachine waarmee je de courgette julienne kan snijden.
  • Doe een beetje olijfolie in de pan en laat deze heel heet worden.
  • Roerbak de boerenkool heel kort.
  • Zet beide ingrediënten weg.
  • Doe alle ingrediënten voor de saus in de keukenmachine en voeg kruiden en water toe tot je smaak naar wens hebt.
  • De courgette noedels neem nog veel van de smaak over dus het mag een zeer kruidige saus worden.
  • Meng de courgette en de boerenkool en voeg de saus toe.
  • Niet alle saus met net genoeg zodat alle groenten bedekt zijn.
  • Rooster de pijnboompitjes en hak de kruiden fijn.
  • Doe in een mooie schaal en doe de rest van de ingrediënten eroverheen.