Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Crème van aardpeer met geroosterde bieten
Met een beure noisette vinaigrette en gerookte forel

Voor 4 personen

Ingrediënten
5 aardperen
4 aardappels
1 rode biet
1 gele biet
1 choggia biet
120 gram roomboter
3 el witte balsamicoazijn
1 el mosterd
2 citroenen
2 pakjes gerookte forel
1 bosje radijs
1 bakje scheuten en/of tuinkers
1 bekertje crème fraîche
Bieslook  

Bereiding
Zet twee pannen met water op het vuur en voeg aan één pan wat zout toe en eventueel een blaadje laurier. In de pan met het zout kook je de drie verschillende bieten in de schil. De aardperen en aardappels moet je wel even schillen en deze kook je in de andere pan.
Smelt in een pannetje de roomboter op een laag vuurtje. Geef het de tijd zodat het rustig lichtbruin kan kleuren en het niet verbrand. Dit is je beurre noisette.
Meng ondertussen in een kommetje de mosterd met citroensap en de witte balsamicoazijn. Voeg daarna, al kloppend met een garde, druppel voor druppel de beurre noisette toe en zet deze vinaigrette daarna weg tot gebruik.
Als de bieten, aardappels en aardpeer gaar zijn, giet je ze af. De aardappel en aardpeer stamp je met een stamper. Dan voeg je 2 eetlepels crème fraîche toe en meng je het goed door. Je kan dit op smaak brengen met wat zout en peper en verse bieslook.
De bieten pel je en snijd je in parten. Zet dan een grillpan op het vuur met een beetje olie en gril de bieten op hoog vuur.
Snijd ondertussen de radijs in kleine partjes om het gerecht af te maken.
Leg de puree in een streep op een bord en leg hier netjes de gegrilde bieten en gerookte forel op. Maak het af met wat vinaigrette, de radijsjes en de tuinkers.
Eet smakelijk!  

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.