Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Briebroodjes
Caspar maakt een makkelijke snack.

Ingrediënten:
450 g volkorenmeel
100 g speltbloem, gezeefd
14 g droge gist
300 ml wortelsap
10 g zout
50 g zachte roomboter
100 g pompoenpitten
stuk brie, in 12 dobbelsteentje
12 halve plakjes parmaham
1 eierdooier

Bereiding:
Meng het volkorenmeel met de bloem. Strooi hierop de gist, het wortelsap, daarover het zout, de zachte boter en de pompoen pitten. Kneed dit tot een klam deeg. Laat het deeg vervolgens 1,5 uur rijzen. Verdeel het deeg in 12 balletjes. Rol elk stukje brie in een plakje ham en druk dit in elk bolletje. Leg de balletjes tegen elkaar, of los en laat nogmaals 1 uur rijzen. Klop de eierdooier los met een eetlepel water. Bestrijk de bolletjes met het eimengsel. Bestrooi ze met maanzaad en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden in 20 minuten goudbruin en gaar.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.