Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Geroosterde oerwortelsalade
Merijn Tol maakt geroosterde oerwortelsalade uit het boek 'Het beste uit Delicious'!

Ingrediënten:
1 eendenborst, op kamertemperatuur
400 g oerwortels, in verschillende kleuren, geschild
7 el olijfolie extra vierge
150 g cantharellen
1-2 el rodewijnazijn
2 sjalotten, in flinterdunne ringen
4 el verse majoraanblaadjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder overtollig vet aan de zijkant van de eendenborst.
  • Snijd het vet op de velkant kruislings van de eendenborst.
  • Snijd het vet op de velkant kruislings in tot net niet op het vlees.
  • Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.
  • Verhit een droge koekenpan, leg de eendenborst op de vetkant in de pan.
  • Bak het vet op middelmatig hoog vuur goudbruin en krokant in 5-7 minuten.
  • Draai het vlees om en braad de andere kant nog 2 min.
  • Neem het vlees uit de pan en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie op een bord of plank rusten.
  • Snijd intussen de wortels in dunne plakjes van 3 mm dikte.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en schep met 2 el olie, zout en peper om.
  • Verdeel ze gelijkmatig, zet de bakplaat in het midden van de oven en rooster de wortel in 18-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de cantharellen op middelmatig hoog vuur in 10 minuten gaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de zin toe en roer de aanbaksels los.
  • Doe de paddenstoelen en sjalotten in een kom en roer de rest van de olie erdoor.
  • Breng de paddenstoelen op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de plakjes wortel over 4 grote borden, snijd het vlees in dunne plakjes en leg ze losjes over de wortels.
  • Schep de cantharellen erover en bestrooi met de majoraanblaadjes.
Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved