Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Kruidige tomatensoep met zonnige crostini
Een soepje voor de lunch of het diner.

Ingrediënten:
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
1 duimpje gember, geraspt
1 prei, in ringen
¼ knolselderij, in blokjes
1 kg gepelde tomaten (blik)
1 l groentebouillon
1 el ras el hanout
70 g tomatenpuree
1 eetlepel harissa
220 g kikkererwten uit blik, afgespoeld
4 el zure room
½ bosje bladpeterselie, fijngehakt
½ bosje koriander, fijngehakt
1 stokbrood
150 g zwarte olijven
4 el semi zongedroogde tomaten olijfolie

Bereiding:
Fruit de ui, knoflook gember, prei en knolselderij in 4 eetlepels olijfolie. Doe wanneer dit glazig is de ras el hanout en tomatenpuree erbij en bak even mee. Blus af met de gepelde tomaten en de bouillon en kook alles op een laag vuur in 20 minuten gaar. Pureer de soep mooi glad met een staafmixer en breng op smaak met harissa, peper en zout. Voeg de kikkererwten toe en verwarm even mee. Verdeel de soep over kommen en schep er wat zure room in. Maak af met de peterselie en koriander.

Snijd het stokbrood in plakken. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik, besprenkel ze met olijfolie, zout en peper en rooster ze mooi goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden. Maal de olijven en semi zongedroogde tomaatjes tot een pasta met een staafmixer of keukenmachine. Smeer dit op de broodjes en serveer deze bij de soep.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.