Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Gepofte aubergine met tabouleh en groene tahini saus
Een ovenmaaltijd van Esther.

Tabouleh
Ingrediënten:
1 kopje fijne bulgur
1/2 komkommer
4 tomaten
1 groene peper
paar takjes fijngehakte munt
paar takjes fijngehakte bladpeterselie
1 lente-uitje, gesnipperd
1 citroen
100 gram granaatappelpitjes
Olijfolie (extra vergine)
Zout & peper  

Bereiding:
Doe de bulgur in een grote schaal of pan. Overgiet de bulgur met kokend water, precies genoeg zodat de bulgur net onder water staat.

Giet 2 eetlepels olijfolie en twee eetlepels citroensap bij de bulgur en voeg ook wat geraspte citroenschil toe.

Meng goed en laat een minuut of 15 tot 20 afgedekt staan. Snijd de komkommer, tomaat, bosui, groene peper en de kruiden heel fijn. Meng de bulgur met de komkommer, de tomaten, de munt, de bladpeterselie en de lente-uitjes.

Pers de rest van de citroenen uit en meng alle ingrediënten goed. Kruid met peper en zout.

Voeg eventueel de zaadjes van de granaatappel toe. Zet de tabouleh tot je het eten serveert in de koelkast.  

Verwarm de oven tot 225 graden. Maak kleine inkepingen in de aubergine, ongeveer 8 stuks.

Pel de knoflook en snijd elke teen in tweeën. Plet de teentjes knoflook door er een klap op te geven met je mes.

Duw de knoflook in de inkepingen van de aubergine.

Smeer de aubergine in met olijfolie.

Pak de aubergine in zilverfolie en zet voor een uur in de oven.

Haal de aubergine uit de oven en snijd met schil en al in kleine blokjes.

Snijd de rode peper (zonder de zaadjes) in piepkleine stukjes en meng samen met scheutje olijfolie en en de aubergine.          

Groene Tahini saus
Ingrediënten:  
50 ml tahini
30 ml water
80 ml citroensap
2 teentjes knoflook, geperst
snufje zout
30 g heel fijn gehakte peterselie

Bereiding:
Doe alle ingrediënten behalve het water in de keukenmachine en pulseer tot je een heel egaal mengsel hebt.

Voeg dan net zoveel water toe totdat het mengsel vloeibaar genoeg is om door te gaan als een saus, maar dik genoeg zodat je kleine toefjes kan maken op het bord.

Doe de tahinisaus in een kleine spuitzak en maak een klein gaatje. Gebruik een bord van 20cm.

Plaats de tabouleh in het midden. Verdeel de aubergine eromheen en maak kleine toefjes op het bord van de groene tahini saus.

Besprenkel eventueel met nog wat olijfolie en wat geroosterd amandelschaafsel en serveer direct

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved