Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Gebakken zalm met canellini bonenpuree
Vandaag staat Roberta weer in onze Koffietijd keuken!

Ingrediënten:

 

1/2 bosje rozemarijn

2 teentjes knoflook, fijngesneden

1 citroen, rasp en sap

3 blikjes canellini bonen, uitgelekt en afgespoeld

4 zalmfilets met huid

50 g roomboter

300 g wilde spinazie

200 g diepvries tuinbonen

Olijfolie

Zonnebloemolie

Zout, peper

 

Bereiding:

 

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de rozemarijn, knoflook en citroenschil toe aan de olijfolie en verwarm circa 2 minuten. Verwijder de rozemarijn. Schep de bonen bij de kruidenolie. Roer door en plet de bonen met een vork. Breng de bonen op smaak met citroensap naar smaak, zout en peper.

Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de zalm 4 minuten op de huidkant. Keer, voeg de roomboter toe en bak nog 1 of 2 minuten, zodat de zalm mooi rosé gebakken is. Bedruip met het bakvet.

Breng een pan met een klein laagje water met zout aan de kook en kook de spinazie circa 4 minuten tot deze is geslonken. Giet af laat goed uitlekken en giet er wat olijfolie extra vergine en nog wat citroensap over. Breng op smaak met zout.

Breng een steelpan met een klein laagje water met zout aan de kook en kook de nog bevroren tuibonen circa 4 minuten.

Serveer de canellini bonenpuree met daarboven op de spinazie en de zalm. Bestrooi met de gekookte tuinbonen en nog een paar druppels olijfolie.

 

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved