Rutger en Ramon maken krachtig slaatje ei, broccoli, sla, volkorencroutons uit hun kookboek Lekker Beter.
Ingrediënten:
2 eieren
½ stronk broccoli
100 g spinazie
2 sneden volkorenbrood
2 el olijfolie
1 tl kerriepoeder
2 el azijn
2 el kappertjes
Bereiding:
Verhit de oven tot 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng de eieren in een pan met water aan de kook en laat ze 4 minuten koken.
Giet ze af en spoel ze volledig koud.
Snijd de broccoli in grove roosjes, dompel ze 1 minuut onder in kokend water, giet ze af en spoel ze volledig koud. Was de spinazie en slinger de bladeren droog.
Snijd het brood in blokjes van circa 1 cm. Voeg er 1 eetlepel olijfolie en het kerriepoeder aan toe en meng alles goed.
Verdeel het brood over de beklede bakplaat en schuif deze in de oven. Laat het in 10 minuten bruin en krokant worden.
Meng de overgebleven eetlepel olijfolie met de azijn en voeg de kappertjes toe.
Snijd de eieren in parten, meng ze met de spinaziebladeren door de broccoli en voeg de kappertjesdressing toe.
Verdeel de salade over de borden. Bestrooi met de krokante blokjes brood.