Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Linguine met pangrattato en parmezaanschotsen
Een heerlijke pasta van Karin Luiten!

Karin Luiten kookt de hele week voor ons uit haar boek De Vrolijke Tafel.

Ingrediënten
500 g linguine (of spaghetti/tagliatelle)
3 oudbakken witte boterhammen
1 handje platte peterselie
2 knoflooktenen
30 g heel fijngeraspte parmezaan
15 g bloem Scheut olijfolie extra vergine zout

Bereiding
Parmezaanschotsen:
Meng parmezaan en bloem.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en strooi de helft van het mengsel gelijkmatig in de pan. Bak 1-2 minuten tot de kaas begint te kleuren, draai de flinterdunne koek om met een spatel en bak ook de andere kant nog even licht.

Haal uit de pan. Veeg de pan schoon met keukenpapier en bak er nog een.

Laat afkoelen, breek in stukjes.

Pangrattato:
Verwijder de korstjes van het brood en maal samen met peterselie en knoflook in een keukenmachine tot groen gespikkeld kruim.

Verhit 2 eetl olijfolie in dezelfde koekenpan als daarnet en bak het mengsel al omscheppend in een paar minuten krokant.

Laatste moment:
Kook de pasta gaar in ruim kokend water met zout.

Giet af, hussel om met wat olijfolie en doe in een schaal.

Strooi de pangrattato en parmezaanschotsen erover.

De Vrolijke Tafel van Karin Luiten is hier te bestellen

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.