Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Luchtige fruittaart
Deze luchtige taart is de perfecte afsluiter.

Ingrediënten:
banketbakkersroom
20g bloem
500 g melk
100 g kristalsuiker
30 g zetmeel
40 g eigeel

Bretonse deeg:
40 g eidooier
120 g bloem
4 g bakpoeder
1 g zout
80 g kristalsuiker
80 g roomboter

Fruit:
4 kaki
2 mango
4 passievrucht

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de eidooier luchtig met een garde. Meng de bloem met de bakpoeder, zout en suiker. Wissel in de planeetmenger de vlinder voor de garde en meng het bloemmengsel erdoor. Meng als laatste de zachte boter erdoor. Vet de bakvormen in met olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk het deeg in de vorm. Bak het deeg circa 15 minuten verder. Laat het gebakken Bretonse deeg afkoelen. Verwarm de melk en suiker in een pan, laat de suiker smelten en breng tegen de kook aan. Zeef de bloem boven een kom en meng met de dooier tot een glad beslag. Schenk de hete melk in een dun straaltje al kloppend bij het bloemmengsel. Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm onder goed roeren totdat het bindt. Neem van het vuur en laat onder regelmatig roeren afkoelen tot een mooi banketbakkersroom. Breng het banketbakkersroom met een spuitzaak aan op de deegvorm. Plaats het verse fruit op de roomlaag.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.