Ingrediënten:
250 g bloem
14 g gist
25 g boter
250 ml melk
Beetje zout
1 el kerriepoeder
200 g gekookte linzen, goed uitgelekt
1 rode paprika, in kleine blokjes
1 bos groene asperges, in stukjes
1 Granny Smith appel, in kleine blokjes
1 bos bosui, in ringen
Optie: kleine stukjes gare kalkoen of kip
Verder:
1 zakje geroosterde uitjes
2 dl yoghurt
2 eetlepels honing
1 bosje munt fijngesneden
Handje wasabinootjes, fijngemalen
Bereiding:
Oliebollen:
Meng de gezeefde bloem met de gist de kerrie en het zout. Smelt de roomboter. Meng de eidooier met de melk en klop dit los. Klop het eiwit luchtig. Meng het melk mengsel met het bloem mengsel en klop de klontjes eruit. Voeg de boter toe en spatel dan het eiwit erdoorheen. Laat het deeg een uurtje rusten. Roer er dan de groenten, de appel, de linzen en de kip doorheen. Schep met een ijsschep ballen en frituur deze op 180 graden goudbruin.
Voor het sausje:
Meng alle ingrediënten behalve de uitjes met elkaar en gebruik als dip. Maal of hak de geroosterde uitjes fijn en strooi over de gebakken oliebollen.