Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Arabische oliebollen met yoghurtdip
De laatste Koffietijd van 2017 en dus tijd voor oliebollen!

 

Ingrediënten:

250 g bloem

14 g gist

25 g boter

250 ml melk

Beetje zout

1 el kerriepoeder

200 g gekookte linzen, goed uitgelekt

1 rode paprika, in kleine blokjes

1 bos groene asperges, in stukjes

1 Granny Smith appel, in kleine blokjes

1 bos bosui, in ringen


Optie: kleine stukjes gare kalkoen of kip

 

Verder:

1 zakje geroosterde uitjes

2 dl yoghurt

2 eetlepels honing

1 bosje munt fijngesneden

Handje wasabinootjes, fijngemalen

 

 

Bereiding:

 

Oliebollen:

Meng de gezeefde bloem met de gist de kerrie en het zout. Smelt de roomboter. Meng de eidooier met de melk en klop dit los. Klop het eiwit luchtig. Meng het melk mengsel met het bloem mengsel en klop de klontjes eruit. Voeg de boter toe en spatel dan het eiwit erdoorheen. Laat het deeg een uurtje rusten. Roer er dan de groenten, de appel, de linzen en de kip doorheen. Schep met een ijsschep ballen en frituur deze op 180 graden goudbruin.

 

Voor het sausje:

Meng alle ingrediënten behalve de uitjes met elkaar en gebruik als dip. Maal of hak de geroosterde uitjes fijn en strooi over de gebakken oliebollen.

 

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.