Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Zachte polenta met paddenstoelen en spinazie
Janneke kookt met polenta!

Ingrediënten:
150 g snelkookpolenta
75 g geraspte Parmezaanse kaas
Olijfolie
150 g paddenstoelen (1 soort of diverse), zo nodig kleiner gesneden
½ teentje knoflook, fijngesneden
150 g spinazie, verse blaadjes
1 ei
Klontje boter

Bereiding:
Breng in een pas 700 ml water met een snuf zout aan de kook. Strooi de polenta in het borrelende water terwijl je klopt met een garde. Laat 3-5 minuten koken, of zo lang als staat aangegeven op de verpakking. Voeg zo nodig extra (kokend) water toe; de polenta moet mooi soepel zijn. Roer bijna alle Parmezaan door de polenta. Proef en maak op smaak met versgemalen peper en zo nodig zout. Stort de helft van de polenta op een plat bord dat je hebt ingevet met olijfolie en bewaar in de koelkast voor morgen. Eet de rest meteen, met de paddenstoelen, spinazie en ei.  

Terwijl de polenta kookt bak je de paddenstoelen in een scheutje olijfolie. Fruit op het laatst de knoflook even mee en bestrooi met zout en peper. Haal de paddenstoelen uit de pan en doe de spinazie erin. Roerbak tot de spinazie geslonken is.

Haal de spinazie uit de pan en bak een spiegelei (voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe). Roer de boter door de polenta en schep hem in een diep bord. Verdeel er de paddenstoelen en spinazie over en leg het ei erop. Bestrooi met de rest van de Parmezaan.

En voor de kliekjes:  Polentapizza met geblakerde tomaatjes en ansjovis  

Ingrediënten:
Olijfolie
1 kleine rode ui, in dunne, halve ringen
Een snuf gedroogde oregano
1 portie (opgesteven) polenta
7 zwarte olijven
3-5 ansjovisfilets (blik of potje)
1 tros kerstomaatjes
Een greepje basilicum, eventueel kleiner gescheurd  

Bereiding:
Verwarm de ovengrill voor. Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige koekenpan en fruit de ui met een snufje zout en oregano een minuut of 8 op laag vuur. Zet het vuur hoog en laat de ui een beetje karamelliseren. Haal uit de pan. Verhit nog een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan en stort er de opgesteven polenta in. Dit is je pizzabodem; bak hem een paar minuten.

Verdeel de ui, olijven en ansjovis voor de polenta. Leg de tros kerstomaatjes erbovenop. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en strooi er wat zou over. Schuif een paar minuten onder de grill tot de tomaatjes beginnen te blakeren. Bestrooi de pizza met basilicum en maal er flink wat zwarte peper over.

 Solo Food is hier te bestellen!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved