Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Tex-Mex Poutine
Caspar maakt een Texaans-Mexicaans gerecht.

Ingrediënten:
2 uien, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
500 g rundergehakt
1 el texmex  kruiden
250 g champignons, in plakjes
300 ml kalfsfond
200 ml barbecuesaus
125 g mozzarella, gescheurd
2 tomaten, in blokjes
2 el plakjes jalapeño (ingelegd)
½ bosje peterselie, gehakt
Olijfolie
1 kg aardappelen (Bintje)
Olie om in te frituren

Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd deze in dikke frieten. Leg ze 15 minuten in koud water, zodat ze wat zetmeel loslaten. Spoel ze af en dep ze droog. Bak de frieten voor in de frituur op 150 graden. Ze mogen dan al wel zacht zijn van binnen, maar nog niet bruin.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat ze zo’n 2 uur goed koelen. Zet de frituur op 180 graden en bak de friet in kleine porties krokant en goudbruin. Leg ze dan op wat keukenpapier en bestrooi met wat zout.

Verhit twee eetlepels olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg als ze glazig zijn het gehakt en de texmex-kruiden toe. Rul het gehakt en voeg dan de champignons toe. Bak een paar minuten mee en blus af met de kalfsfond en de barbecuesaus. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

Verdeel de mozzarella over de gebakken friet. Schep de vleessaus erover, garneer met de tomaten, plakjes jalapeño, de peterselie en serveer direct.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.