Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Aardappelkoekjes met krabremoulade
Yvette van Boven staat in onze keuken!

 Yvette van Boven maakt aardappelkoekjes met krabremoulade uit haar boek 'Home Sweet Home XMAS'!

Ingrediënten:
Voor aardappelkoekjes:
3 aardappels met schil
100 g zelfrijzend bakmeel
snuf zout
boter om in te bakken

Voor de mayonaise:
1 el scherpe mosterd
1 eidooier
sap van 1/2 citroen
ca. 150 ml lichte plantaardige olie
1 tl mierikswortel
snuf gerookte-paprikapoeder
zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor de krabsalade:
300 g knolselderij, geschild
200 g krab, vers of uit blik
2 granny smith appels
wat citroensap
handvol rucola of bosje waterkers, harde stelen verwijderd
blaadjes van een bosje bladpeterselie

Bereiding:
Kook de aardappelen gaar, pel ze en pureer ze. Meng het zelfrijzende bakmeel en het zout erdoor en kneed kort tot een samenhangend deeg. Rol het uit tot een dikke worst en verpak deze in folie. Leg tot gebruik in de koelkast. Maak de mayo door de mosterd met eidooier en het citroensap te kloppen. Giet al kloppend met een handmixer de helft van de olie in een dunne straal erbij tot een gebonden mayonaise ontstaat. Breng op smaak met mierikswortel, gerookt paprikapoeder, zout en peper, en giet er nog zoveel olie bij tot een dikke gebonden mayonaise naar smaak is ontstaan. Rasp voor de krabsalade alvast de knolselderij grof in de keukenmachine of op een rasp of mandoline. Roer er drie flinke eetlepels mayonaise door. Zet de knolselderijsalade en de rest van de mayo afgedekt in de koelkast tot gebruik. Verhit weinig boter in een pan met antiaanbaklaag. Snijd de deegrol in dunne plakken. Bak de koekjes snel aan weerszijden goudbruin. Maak er een tot twee per persoon, afhankelijk van de grootte van de rol. Houd ze warm op een bord in een oven op vijftig graden. Maak intussen de krabsalade af. Gebruikt u krab uit blik, laat die dan goed uitlekken. Snijd de appels in lucifers, laat de schil eraan. Bresprenkel met wat citroensap tegen het verkleuren. Meng de krab, appellucifers, remoulade en eventueel wat extra mayonaise met elkaar tot een smeuïge salade. Verdeel de koekjes over de borden er schep de salade erop of ernaast, met behulp van een opbouwringetje of uitsteekvorm. Garneer met een kruidenslaatje van rucola, peterselie en wat u verder in huis heeft. 

 

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.