Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Karnemelkpudding met nootmuskaat en laurier
Deze pudding is een perfecte afsluiter van je maaltijd.

Merijn Tol maakt karnemelkpudding met nootmuskaat en laurier uit het boek 'Het beste uit Delicious'!

Ingrediënten
Voor de pudding:
10 blaadjes witte gelatine
150 g fijne kristalsuiker
6 blaadjes laurier
700 ml karnemelk
150 ml slagroom
1/4 tl vers geraspte nootmuskaat + extra om te bestrooien
sap en rasp van 1 limoen

Voor de sinaasappelsiroop:
200 g suiker
240 ml sinaasappelsap
sap van 1/2 citroen

Bereiding
Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in ruim koud water. Breng de suiker met 150 ml water en de laurierblaadjes al roerend aan de kook. Laat als de suiker is opgelost nog ongeveer 10 minuten zachtjes tegen de kook aan trekken. Neem van het vuur en haal de laurierblaadjes eruit. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in warme siroop. Laat iets afkoelen. Meng intussen in een kom de karnemelk met de slagroom, nootmuskaat en het sap en rasp van de limoen. Roer het karnemlekmengsel door de siroop en schenk het mengsel daarna in de puddingvorm. Laat afgedekt met plasticfolie minimaal 6 uur opstijven in de koelkast. Verwarm intussen voor de sinaasappelsiroop de suiker met het sinaasappel en citroensap in een pan al roeren tot het kookt. Laat nog ongeveer 15 minuten zonder deksel zachtjes inkoken. Laat de siroop afkoelen. Stort de pudding op een bord en serveer met de sinaasappelsiroop. Garneer eventueel met sinaasappelpartjes.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.