Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Spitskool met shoarma-ovenschotel
Makkelijk, snel en gezond!

De Foodsisters maken spitskool met shoarma-ovenschotel uit hun boek Gezond slank met de Foodsisters.

Ingrediënten:
3 plakjes filodeeg, ontdooid
1 ui, in dunne ringen
150 g kipshoarmavlees
200 g spitskool, in dunne reepjes
½ bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
2 el zuivelspread light
2 el olijfolie

Voor de knoflooksaus:
2 el kwark
½ teentje knoflook, geperst
 verse bieslook
peper en zout

Bereiding:
Vet een kleine ovenschaal in met olie. Verdeel het filodeeg over de schaal en bak het filodeeg in 3 minuten in het midden van oven. Bak de shoarma met de olijfolie in 3 minuten op halfhoog vuur gaar. Voeg de spitskool toe en roerbak deze nog 4 minuten mee. Voeg 2 el zuivelspread light en wat peper en zout toe. Haal het schaaltje met filodeeg uit de oven. Verdeel het shoarma-koolmengsel over de bodem. Verdeel de tomaten en uienringen erover en bestrooi eventueel met wat zout en peper. Bak de taart in ongeveer 6 minuten gaar in de oven. Serveer met de knoflooksaus.

Tip: Bestrijk de randen van het filodeeg met wat ei voor een mooie bruine kleur.

 

Gezond slank met de Foodsisters is hier te verkrijgen!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved