Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Spitskool met shoarma-ovenschotel
Makkelijk, snel en gezond!

De Foodsisters maken spitskool met shoarma-ovenschotel uit hun boek Gezond slank met de Foodsisters.

Ingrediënten:
3 plakjes filodeeg, ontdooid
1 ui, in dunne ringen
150 g kipshoarmavlees
200 g spitskool, in dunne reepjes
½ bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
2 el zuivelspread light
2 el olijfolie

Voor de knoflooksaus:
2 el kwark
½ teentje knoflook, geperst
 verse bieslook
peper en zout

Bereiding:
Vet een kleine ovenschaal in met olie. Verdeel het filodeeg over de schaal en bak het filodeeg in 3 minuten in het midden van oven. Bak de shoarma met de olijfolie in 3 minuten op halfhoog vuur gaar. Voeg de spitskool toe en roerbak deze nog 4 minuten mee. Voeg 2 el zuivelspread light en wat peper en zout toe. Haal het schaaltje met filodeeg uit de oven. Verdeel het shoarma-koolmengsel over de bodem. Verdeel de tomaten en uienringen erover en bestrooi eventueel met wat zout en peper. Bak de taart in ongeveer 6 minuten gaar in de oven. Serveer met de knoflooksaus.

Tip: Bestrijk de randen van het filodeeg met wat ei voor een mooie bruine kleur.

 

Gezond slank met de Foodsisters is hier te verkrijgen!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.