Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Zoete aardappelsalade met piri piri garnalen en hazelnotenvinaigrette
Heerlijk het jaar beginnen met dit recept van Caspar.

Ingredienten:

4 zoete aardappelen, geschild en in partjes
3 el olijfolie
100 ml walnotenolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
100 g spinazie
4 eieren
2 courgettes, in plakken
1 Hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
½ Turks brood
2 stronkjes baby romaine, gewassen

Gamba’s:
½ tl chilivlokken
1 el gembersiroop
2 el sojasaus
1 tl paprikapoeder
2 el olijfolie
150 g gamba’s

Vinaigrette:
1 tl grove mosterd
50 ml appelazijn
1 el honing
½ rode ui, fijngesneden
100 ml walnotenolie
200 ml olijfolie

Bereidingswijze:

Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel walnootolie en meng 1 teen knoflook en wat zout erdoor. Maak ze in 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden goudbruin.

Meng de chilivlokken, gembersiroop, sojasaus, paprikapoeder en 2 eetlepel olijfolie in een kom tot een mooie marinade. Pel de gamba’s, meng ze met de marinade en laat 10 minuten staan.

Pocheer ondertussen de eitjes in water dat tegen de kook aan zit. Gril vervolgens de courgette en gemarineerde gamba’s mooi gaar.

Klop de mosterd, appelazijn, honing, rode ui, walnotenolie en olijfolie met een garde tot een mooie vinaigrette. Voeg de hazelnoten toe en meng mee.

Snijd het Turkse brood in stukjes, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, zout en de andere teen gehakte knoflook. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden goudbruin.

Meng de baby romaine, zoete aardappel, courgette, gamba’s en spinazie. Besprenkel met de vinaigrette en maak af met de croutons.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved