Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinaire geheimen van De Haar
Wat deed een plassende vis in de japon van de barones? Ontdek het in Kasteel de Haar!
Wat deed een plassende vis in de japon van de barones? Wat zei een tafelbediende in plat Utrechts tegen een lid van het Koninklijk Huis? In welk dessert zat 80 kilo suiker verwerkt? Chef-kok Pierre Amory geeft culinaire en amusante keukengeheimen prijs op Kasteel de Haar. Deze rondleiding is uniek: voor het eerst in de geschiedenis van het kasteel worden deze anekdotes hier vertelt. Ontdek dus de Culinaire geheimen van De Haar. Samen met haar "zusje" Janny van der Heijden, gaat Loretta zelf op ontdekkingsreis door de culinaire verhalen. Culinaire geheimen van De Haar loopt tot 4 januari 2015. Loretta en Janny beleven het domein van de koks en het (keuken-)personeel, zoals de oude en de nieuwe keuken, de groentekeuken, de slagerij en de kindereetzaal. Er werd gekookt met ruim 100 koperen pannen, de zwaarste pan weegt 25 kilo. Alleen het Koninklijk Huis heeft een vergelijkbare pannenset… Kasteel de Haar ging na een renovatie in 2011 weer open. Voor de aanschaf van verschillende voorwerpen kreeg het kasteel een geldbedrag van de BankGiro Loterij. Zo is er bestek aangeschaft: de eetzaal is namelijk opgemaakt alsof de familie zo kan aanschuiven. Musea als deze steunen? Speel mee met de BankGiro Loterij!  
Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved