Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Dennensiroop
Heerlijk als thee met citroen en gember!

De hele week kookt Lisette Kreischer, samen met Maartje Borst, uit haar kookboek The Plant Pharmacy, een spirituele apotheek in de vorm van een kookboek.

Ingrediënten
50 g jonge uitlopers van de den (hier mogen ook stukjes steel en oudere naalden bij zitten, en als je geen den in de buurt kunt vinden, volstaan de jonge uitlopers van de spar ook) 
1 l water
90 g biologische blanke rietsuiker
1 schone dennentak (optioneel)  

Bereiding:
Schud de oogst goed uit en laat eventuele kleine bewoners buiten vrij. Spoel de uitlopers goed af en leg ze in een pan. Voeg het water toe en breng dat aan de kook. Laat op een laag vuurtje met het deksel op de pan ongeveer 30 minuten pruttelen. Zet vervolgens het vuur uit en giet het dennenwater door een zeef in een andere pan. Wat is achtergebleven in de zeef kan bij het gft.   Voeg de suiker toe en laat hem op een laag vuurtje al roerend oplossen. Breng het mengsel vervolgens opnieuw aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten pruttelen. Zet het vuur uit. Maak vervolgens een glazen fles met bijbehorende dop goed schoon met kokend water. Giet hier de siroop in, doe eventueel de dennentak erbij en draai de dop op de fles. Laat de siroop afkoelen en bewaar hem maximaal 1 maand in de koelkast. Goed schudden voor gebruik.  Mocht je de optionele verse dennentak erbij gebruiken, dan is de siroop minder lang houdbaar.

Het kookboek kun je hier bestellen.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.